♥ Hamam producten♥

Olijfzeep wordt van oudsher gemaakt in gebieden waar olijfbomen groeien. Grote gebieden met olijfbomen zijn er in Zuid-Oost Turkije en in Noord Syrie. Onze olijfzeep wordt met de hand gemaakt in Aleppo in Syrie.Een mengsel van olijfolie, laurierolie en soda wordt in enorme ketels verhit en daarna uitgegoten in ondiepe bassins. Als het mengsel na een paar weken een beetje is uitgehard, snijdt men met een enorme soort kam de zeep in blokken, waarna ze voorzien van een stempel van de maker in torens worden opgestapeld. Zo worden ze gedurende zeven maanden gedroogd.De zeep is aan de buitenkant bruin van kleur, maar van binnen nog mooi groen van de olijfolie. De kleine zeepjes zijn gemaakt van gemalen olijfzeep die in vormpjes is geperst. Mensen met huidproblemen of bijvoorbeeld een ernstige soort van roos, blijken gebaat bij deze pure zeep. Zelfs kleding kan ermee gewassen worden.Deze zeep is prettig in gebruik, ruikt heerlijk en is leuk als cadeau, bijvoorbeeld in combinatie met een hamamschaaltje.


Reacties

  1. Die zien er supergaaf uit,ik zoek kleine zeepjes in het grijs,dus als je,ze is tegenkomt,zou je het mij dan willen laten weten,fijn weekend,groetjes Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Olijfolie is inderdaad een heerlijke zeep. Ik koop ze hier natuurlijk op Kreta, en gebruik ze voor zowat alles ... zelfs om m'n haar te wassen als de shampoo op is. Je krijgt er heerlijk zachte haren van!
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog