donderdag 3 september 2009

lekker broodje Bakkeljauw


Ingrediënten: 3 theelepels tomatenpuree 1 tomaat Zonnebloemolie mespuntje trassie 100 ml water Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (roerbakmix) 1 pak (á 200gram) Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (bakkeljauw filet, zonder huid, bot en graat) 6 Surinaams Puntjes (Surinaams brood)of pistoletten .
Voorbereiding van de chefkok: Verdeel de Bakkeljauw Trafasie in kleine stukjes en kook het 10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af. Lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw Trafasie in het vergiet goed uit te knijpen. Bereidingswijze van de chefkok: Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in 5 minuten goudbruin. Voeg 3 eetlepels Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), de tomaat, de tomatenpuree, de trassie en het water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven. Serveertip van de chefkok: Snijd de broodjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de bereide Bakkeljauw Trafasie; garneer met Zuurgoed Trafasie.
Variatietip van de chefkok: Garneer eens met: 1. Roti Dressing Trafasie: Meng 3 eetlepels Sweet Chili Sauce Trafasie met 2 eetlepels halvanaise of mayonaise. 2. Roti Sauce Trafasie: Meng 2 eetlepels Roti Masti Trafasie met 3 eetlepels yoghurt. Varieer ook eens met : 1. Een garnering van gekookte ei en tomaat. 2. Ander brood o.a. stokbrood, Duits brood.

SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK!


1 opmerking: