dinsdag 17 maart 2009

Moksie Metie Trafasie




Ingrediënten: zonnebloemolie 3 eieren 1 stengel prei 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Goreng Trafasie (roerbakmix) 75 gram julienne wortel 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (marinade) 400 gram Basmati rijst 500 gram kipfilet Productinformatie Surinaamse producten. Waar verkrijgbaar? Bereidingswijze: 1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 2. Bereid de Moksie Metie Trafasie; marineer en bereid 400 gram kipfilet met de Moksie Metie Trafasie (marinade) volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 3a. De eieren in 3 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen. 3b. 7 eetlepels zonnebloemolie verhitten, 100 gram in blokjes gesneden kipfilet toevoegen en enkele minuten bakken tot het gaar is; hieraan toevoegen 5 eetlepels Nasi Goreng Trafasie(roerbakmix), julienne wortel, prei (gesneden) en het geheel 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen en goed omscheppen. Bereidingsgtips. Vegetarische bereidingswijze. Serveertip: Serveren met Moksie Metie Trafasie, Zuurgoed en Gebakken Banaan; schenk de rode saus over de Moksie Metie Trafasie. Variatietip: Varieer met andere Surinaamse vleesgerechten o.a. Losie Foroe Trafasie. Voeg een mespuntje trassie (garnalenpasta) toe. Voeg aan de overgebleven rode saus naar smaak boter, rum en peper toe; hierna het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten opkoken. INFORMATIE : Nasi Goreng Trafasie is met de komst van de Javanen uit Indonesië naar Suriname gebracht; door het gebruik van specifieke Surinaamse kruiden en specerijen en door de invloeden van de andere Surinaamse bevolkingsgroepen, is er een typisch Surinaamse Nasi Goreng Trafasie ontwikkeld. Laat u eens verrassen door deze exclusieve nasi. HOOFDSTUK : Rijst Gerechten MENU ONDERDEEL : Hoofdgerecht. HOEVEELHEID : Voor 4-5 personen. BEREIDINGSTIJD : 35 minuten. SMAAK : Kruidig. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK!

2 opmerkingen:

  1. Oh ik heb weer van alles gemist....hoe kan het nou?
    Maar goed het is hier weer erg gezellig....die was, ooh zo heerlijk en die rozenkopjes en dan nog heerlijk eten hier......ach het is hier zo fijn.
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OOOOOoohhhhhhhhh mijn God!!!! Thank you Thank you Thank you!!! Kopieeerennnnnnn!!! En klaarmaken van het weekend.
    Een HEEEEELE DIKKE kus van een dankbare Carmie!!!

    BeantwoordenVerwijderen