Oriëntaalse tent

Dromen onder de bomen
Oriëntaalse tent die je aan de onderste takken van een boom hangt? Je maakt ‘m zelf.>" href="http://www.woonklussen.nl/2008/02/06/dak/">STAP 1 >>Benodigdheden:
2 lappen stof van 220 x 220 cm in contrasterende kleuren
koord of sterk stuk stof van 80 cm
2 stukken voile van 300 cm met loodband in contrasterende kleur
brede band (bij voorkeur geweven stof)
4 palen rond tuinhout, 200 cm lang, met gezaagde punten
verf
klittenband
Dak STAP 1
Knip voor het puntdak een vierkante lap stof van 220×220 cm diagonaal door. Doe hetzelfde met een stof in een contrasterende kleur. Naai de vier driehoeken met de korte kanten tegen elkaar. Stik boven op de top een dubbele reep stof of een koord van ongeveer 80 cm om de tent aan een boom te kunnen hangen.

Zijkanten STAP 2
Voor de zijkanten heb je twee stukken voile nodig in een contrasterende kleur.
Knip vervolgens twee banen van 260 cm breed en 215 cm hoog (gordijnstof van voile is 300 cm hoog met aan de onderkant loodband, handig om het opwaaien van de zijflappen tegen te gaan). Knip ook twee banen van 260×215 cm in een andere tint. Voor de ingang moet je één baan in de lengte doormidden knippen. Zet de banen elkaar overlappend op de hoeken vast aan het dakje.

Stokken STAP 3
Neem voor de stokken rond tuinhout van 200 cm lang en schilder ze in een bijpassende tint. De palen zijn aan de onderkant in een punt gezaagd (zo te koop), zodat ze makkelijk in de grond kunnen worden vastgezet.
Decoratie STAP 4
De decoratieve rand is gemaakt van een stevige geweven stof en afgewerkt met goudkleurig brokaatband en bordeauxrood pomponband.De sierrand is met klittenband aan de rand van het dakje bevestigd. Op de hoeken zijn versieringen aangebracht van stroken geknoopte voile met daartussen strengen gekleurde kralen.
Afbeelding afkomstig uit Buitenkamers – Inspiratieboek voor het kiezen van stijl, kleur & sfeer door Diny Koolhaas, uitgeverij Mo’Media, ISBN 9057671719.
Deze woonklus komt uit de ariadne at Home ideeëngids.

Reacties

Populaire posts van deze blog