Bedhemel


Bedhemel
Met zo’n hemeltje creëer je een besloten plek waar de kids zich lekker kunnen terugtrekken. En dankzij de mooie stoffen kijk je er als ouder ook graag naar!
Afmetingen 100 cm diep, 150 cm lang en 180 cm hoog.>" href="http://www.woonklussen.nl/2008/06/02/knippen-17/">STAP 1 >>
Benodigdheden:
zachtroze zijdeglansverf
3.35 m gebloemde stof van 140 cm breed in de kleur cerise
1.90 m roze stof, 140 cm breed
7.45 m roze voile van 150 cm breed
5.20 m donkerrood bolletjesband
6 m auberginekleurig satijnlint van 1 cm breed
2 m wit satijnlint van 1 cm breed
voor het frame:
vurenhouten balkjes van 3×3 cm
houtlijm
schroeven.
Knippen STAP 1
Knip uit de gebloemde stof een lap van 102×332 cm. Knip uit de roze stof 2 lappen van 95×102 cm en knip uit het roze voile 4 lappen van 150×185 cm.
In elkaar zetten STAP 2
Stik met 1 cm naad aan de uiteinden van de gebloemde lap een roze lap. Stik op de goede en op de verkeerde kant over deze naad een stuk auberginekleurig satijnlint van 150 cm lang. Begin en eindig hiermee 1 cm vanaf de rafelkanten en laat van het lint 25 cm aan iedere kant loshangen. Hiermee kun je straks de gordijnen aan de zijkanten van de hemel vaststrikken.
Stik in een lange kant van alle voilelappen een smal zoompje met een inslag. Rimpel de bovenkant (= een korte kant) in tot ze 85 cm breed zijn. Stik met 1 cm naad aan weerskanten van de gebloemde-roze lap 2 voile delen; houd ze aan de onderkant gelijk, knip de naad bij de hoeken van de gebloemde lap (zij- en bovenkant) in en laat de gerimpelde bovenkanten elkaar 20 cm overlappen. Werk de naad met een zigzagsteek af.
Knip het smalle lint in 4 gelijke stukken. Vouw ze dubbel en stik ze met de vouwkant bij de bovenhoeken aan de binnenkant van de hemel op de naad vast. Hiermee strik je de hemel aan het frame vast. Stik in de onderkant van de hemel een zoom van 2 cm breed met een even brede inslag. Naai op de voorkant van de hemel over de naad bolletjesband vast.
Houten frame STAP 3
Zaag van de balkjes 2 delen van 150 cm lang (de liggers), 4 delen van 177 cm lang (de staanders), 5 delen van 94 cm lang (verbindingsdelen) en 4 delen van 25 cm lang.
Lijm en schroef tussen de liggers 3 verbindingsdelen (bij de uiteinden en in het midden).
Verbind 2x 2 staanders met een verbindingsbalk, plaats hem 90 cm vanaf de onderkant. Lijm en schroef de staanders onder de liggers, zodat een frame van 100×150x180 cm ontstaat.
Plaats ter versteviging in de bovenhoeken tussen liggers en staanders de 25 cm lange balkjes; zaag hiervoor eerst de uiteinden schuin af.
Deze woonklus komt uit de ariadne at Home ideeëngids.

Reacties

  1. Hoi, bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Om een signature te maken en op je blog te zetten gebruik ik de wizard en volg je next step todat je de gewenste handtekening hebt en er een code verschijnt. Deze code copieren en plakken op je blogpost. succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog